Saturday, June 12, 2010

deli-itu-licious.. delicious!!


tengok gamba fork n knife ney pun macam lawa sangat kan??

tengok tempat la beb!!!


atas permintaan aion... aku diminta agar membuat review tentang delicious..



YE .. SAYA SUKA MAKAN


mungkin aku telah ditakdirkan untuk mereview food..
ok so topic kita sekarang ialah delicious

if you want some place posh and flashy... hehehe

plus if you dah muak dengan secret recipe (like me) here's a place to go

me and aion have decide nak makan di sini masa kami nak keluar melepak..

i remembered seeing this chic cafe kat KLCC tapi selalu lalu lalang.. aion pernah masuk tapi tak pernah makan heavy food.. so we decide to give it a try!!!




selalu makan dominos yang quick punya tu sahaja.. tak pun tak silap kat dave's deli pun ada..
this one: super thick and banyak daging!!! tapi this one o guess close to the original lasagna kerana sangat masam.. for food purist that loves authentic food.. go here!


garden salad with HUGE lasagna piece... (19.90++) plus i had butterscotch shake (taste macam caramel!!) (9.90++) plain water (served FOC when dine in) and garlic bread (6.90++) well the garlic bread were a bit crusty.. and garlic and butter tak terasa sangat.. its ok if you have it with soup.. tapi kalau plain je.... nah!!!

muka happy saja kan?? ok aion had hainanese chicken chop (19.90++) well it is not the BEST from all the the hainan chicken chop that i tried before.. tapi kalau nak di compare dengan portion di yang HUGE n posh-ness (huh?!!) of the place dan tak lupe potato chips yang PHRESH.. seriously BERBALOI-BALOI (ohh i hate this catchphrase!! azal aku menggunakannya??!!) lalala and she had strawberry shake.. (9.90++)

Enche edy pula menelan sepinggan spaghetinni with corned beef and cili padi(18.90++).. for a guy, ini sangat tak cukup!!! he had vanilla shake (9.90++) this one sesuai untuk malaysian yang suke fusion (i dont like fusion food though) cuz you know chili padi (melayu) tambah spaghetinni (italian) and corn beef (americans).. all fused into one dish..


seha pula had pesto spaghetinni (19.90++) with chargrilled chicken (6.90++) tambah strawberry smoothies (12.90++) seha didnt managed to finished her food (memang dah perangai dari matrik) tapi i totally know kenapa kali ini dia tak habis makan.. this pesto spaghetinni is TOTALLY ORIGINAL.. bayangkan herbs and olive oil tok-tok?? (bak kata nenek aku) kalau anda bukan native italian dan berkulit sawo matang dan tak boleh hidup tanpa nasi lemak atau roti canai sebagai bekpes atau pencicah sambal belacan.. (SAMBAL BELACAN???) not recommended... ambil chicken chop aion!!

tiramisu!! (12.90++) nak ikut gamba ni tak la appealing sangat cuz kita orang dah ngap separuh..

overall ok.. cuma a bit soggy at the light brown layer.. maybe cuz dia prepare tiramisu ini awal.. but the choc toping was great.. can taste the chocolate realness... crikey!!!

dont worry if you dont finish the food.. waiter tu takkan ketuk kepala kamu pun.. neither dia pandang slack kalau minta bungkus.. they will offer you... seriously, good service!!



so check out their page here.. they have plenty of food varities.. they also have breakie sets, soups, pies, burgers (healthy and hearty!!) laksa, curries and other malaysian dishes.. can bring your atok, nenek, abah, mama and even the whole kampung!!

p/s: pssttt!! check out their other desserts and not to forget cuppies too.. they're huge!! and nampak sedap!! (6.90++)

price++ : include 5% government and 10% service tax

7 comments:

aion said...

haha, edy's food je takde photo .

ainil said...

cik abg awak pemalu...... hehehe

haniey said...

haha baju baru ke kak

ainil said...

shh!!!

sehakeen said...

delicious!

AMY MATOTO said...

mkn je tau
btw nmpak sedap

ainil said...

:D