Saturday, June 12, 2010

malt drink ada wujud kah??

patut entry ni BEFORE entry selepas nya.. hurmm



tensen betul aku hari ni..




pagi-pagi mama ku sudah membebel pasal indon yang tengah cat umah aku.. banyak songeh tul adakah patut dia minta extra charge untuk cat warna lain kat tiang tu?? CAT JE LA!!! tu pun nak berkira ke?? cat tu dah la mama aku yang bayar.. asyik minta extra charge lagi





da tu petang pula semasa mama tengah masak.. ada dua pasang kucing gatal mencuri ikan kembung goreng peberet aku dalam tudung saji... ei!!! bungok betul...



dah indon tukang cat ni pulak asyik dengan lagu dangdut dia..

stresss....




ok that's not the exact point i'll be talking about..




semalam borak dengan hadiy, tercerita fasal istak..



ye.. ISTAK


pernah dengar?? kamu geleng kepala?? so tak pernah lah kan?


ok gambar yang diatas ini bukan lah istak tapi barbican drink


banyak juga flavour..


ok2 next!!!



ini barulah istak


ye!! mesti kamu orang pikior... apo koe bondo eh nyo la yang eden telan nyo ni...


ok both are actually malt drink... macam beer, tapi BELUM jadi beer..


non-alcoholic ok.. jadinya HALALLAN TOYYIBA!!! YAHOO!!


ada juga ramai yang ragu-ragu.. well sebodoh-bodoh nya aku dalam bab agama, dekat U aku ada kena ambil kelas FIQH ISLAMI' yakni menjelas kan hukum muamalat, munakahat, makanan dan juga perubatan... (da nama ex-kolej agama.. duh!)


ustazah bilang sama guwe ya tapi pasni tolong la jangan jadikan aku reference bab agama.. mungkin jua anda tersesat!!!


"sama juga seperti air tapai n kelapa, ianya halal tapi bila ia sudah ditapaikan dan dijadikan minuman memabukkan.. maka ianya HARAM..."


faham kan ayat diatas.. tak faham?? hantuk kan kepala kat dinding 10x dan cuba lagi..



ini gambar masa kami berjalan-jalan di Taman Tamadun Islam.. jangan nak ngada-ngada beli kat sini dan meneguk ia dengan lagak orang kaya.. mahal beb!!! rm4.00


klu nak beli, beli di dealer-dealer haram atau halal tapi tak mengenakan duti dan cukai import yang berdekatan dengan kawasan anda..


kat MMU ada kedai arab.. rm3 n rm3.50.. bergantung kepada jenama dan flavour.. (tanya hadiy n izzati... cuz aku tak tahu kat mana kedai tu..)


maka nya jom gi bersama-sama nak?? petrol dijamin beresh!!!


(guwe sadar emang nya kamu semua ini mau nya guwe isi-in petrol mobil loh..)


ada peach, pineapple, lemon tapi jika anda mengidam nak makan sashimi salmon tapi tak ada bajet berlebihan, dapatkanlah yang perisa original.... tapi jangan menyesal!!!

9 comments:

Nawal Atifah said...

weyh, sjak bile ko pndi ckp nogori ngan indon nih??musykil aq..hahaha..;)))

ainil said...

jawa piyor je tak lepas

haniey said...

hahahhaahha lawakla ko neh. ngok!

F R A P P U C I N O ; ; said...

uit..makan kt kedai arab kew??
ceit..hehe..best2 post ko nie

Nawal Atifah said...

kne stdy g jawe ko tuh..
hehe..

ainil said...

bella:hee!!!
fakrul:aku g kat TTI je tp kat kedai arab kat mmu pun ade gak..
nawal:alaa,dlu koa aja aku pun xhabes lecture.. ape cer?? hahaha

syakir said...

hahaha..jd entry?bkn limited to mmu je ohh..dtg cyberjaya p mne2 kdai runcit atau restoram arab mmg akn ada..sbb foreigner rmai..weh hostel ak pn dh ada kot barbican,istak + bavaria!yahoo! :)

Fahmi Raazali said...

haha... suka-suki je promote muka wan eh... :-)

hehe... sekarang ni macam2 produk ada... halal or haram... tp 1/2 halal ni yg masalah... confius :-)

ainil said...

hadiy:ske la kau banyak kdai arab kat mmu.. kat tganu tade arab weyh.. africans dgn mat saleh je ade.. tu pon.. hek eleh.. seciput je!
fami: abe we kan hensemmm sampai cair hati nanako :D